Roze wolk?

Je hebt er maanden naar uitgekeken. Je baby! Alles is klaar, jij bent klaar. En dan...de baby is geboren. Jij zou op die bekende roze wolk moeten zitten waar iedereen het altijd over heeft. Maar je voelt het niet. Dit kan verschillende redenen hebben; de borstvoeding komt niet goed op gang, je baby heeft opstart problemen, je hormoonhuishouding gaat op hol of het valt je allemaal gewoon erg zwaar. Het is nogal een verantwoordelijkheid zo'n kleintje en niet iedere kersverse moeder voelt zich hier meteen relaxed bij. Ook verandert er iets in je relatie. Je partner en jij moeten op een nieuwe manier met elkaar gaan leren communiceren, je slaapt weinig, je hebt verwachtingen van elkaar. Dat dit best vaak voor komt weten veel nieuwe moeders niet. Niet veel mensen praten er over. Niemand is er echt open over. 

Je voelt je schuldig. Je zou dankbaar en blij moeten zijn met je baby. Dat ben je ook, maar toch gaat het niet allemaal vanzelf.

Het lijkt wel of de maatschappij hier niet op ingericht is. Een cliënt van mij verwoordde het mooi: "Als je zwanger bent word je continu in de gaten gehouden, maar als het kindje er is, is er weinig voor de moeder zelf." 

 

Herken je dit? Wil je graag praten over jouw gevoelens en ondersteuning bij het  in balans komen? Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.. Je kunt hiervoor het contact formulier gebruiken onderaan deze pagina.

 

Thema's die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Wat gebeurt er met je hormonen? Hoe reageer jij hierop?
  • Je partner, welke verwachtingen heb je van hem/haar, zijn er spanningen? Hoe ga je hiermee om? 
  • Schuldgevoelens.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel.

.