EMDR

EMDR staat voor  Eye Movement Desensitization and reprocessing.  EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

De methode helpt mensen die blijvende klachten hebben na een schokkende gebeurtenis. Klachten kunnen zijn: slecht slapen, angsten, nachtmerries, flashbacks. Maar ook belemmerende gedachten waar je in je dagelijks leven last van blijft houden. EMDR kan op een snelle manier de cliënt helpen de schokkende gebeurtenis te verwerken.

Voordat de sessie plaatsvindt, zal ik een telefonische intake met je houden. Het is belangrijk te bekijken of jouw probleem daadwerkelijk een voortvloeisel is van een schokkende gebeurtenis. Wellicht is er een andere therapie nodig. Soms is het trauma dusdanig heftig dat trauma therapie nodig is. Ik zal je in dat geval doorverwijzen naar een therapeut die gespecialiseerd is op het gebied van traumatherapie.   

 

EMDR therapie kan ook toegepast worden bij verslavingen. In de praktijk van Danitsjacoaching kan een afspraak gemaakt worden om rook en eet verslaving aan te pakken door middel van EMDR therapie.

Ook fobieen die gerelateerd zijn aan een situatie kunnen door middel van EMDR behandeld worden.

 

Heb je vragen over de methode of wil je een vrijblijvend intake gesprek, maak dan een afspraak. 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.