Inspirerende en praktische boeken

Op deze pagina deel in boeken die mij geïnspireerd hebben. Sommige van deze boeken gebruik ik ook in de coachpraktijk. Je kunt de boeken via deze site ook direct aanschaffen. Klik op de foto van het boek en je wordt doorgelinkt naar Bol.com.

Word je gemakkelijk verliefd, maar hebt tegelijkertijd ook moeite met intimiteit? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als hoogsensitief persoon niet is weggelegd? Dit mooie en praktische boek laat zien hoe het ook kan zijn. Met verhelderende zelftesten. Dit boek is al jaren een eye- opener. Klachten waar men zich jaren voor schaamde werden ineens in een verrassend nieuwe en heldere context geplaatst. Dit boek bevat tips en adviezen.Overlevingsgids voor hoogsensitieve personen met effectief stappenplan, dat je helpt:

*Te ontdekken of je HSP bent,

*Technieken aan te leren om te overleven in een 'doorgedraaide wereld'.

*Om te gaan met geluidsoverlast en tijdsdruk.

Met zelftest!Spanning is goed voor je. Je presteert beter, bent alert en het zet je aan tot actie. Maar als die gezonde spanning omslaat in (langdurige) stress, wordt het een ander verhaal.

In dit boek wordt mooi omschreven welke stress types er zijn en bevat een test om te kijken welk stress type jij bent.In Lessen van een burn-out worden de oorzaken en gevolgen van een burn-out beschreven, het gevoel van niet meer kunnen voldoen aan de verwachtingen. Maar vooral het proces van weer overeind krabbelen en genezing. Ook mensen die bang zijn vast te lopen zullen door het boek leren hoe ze eerder rust kunnen nemen.Een heerlijk, eerlijk boek over zwangerschap geschreven door Claudia de Breij. Ze draait niet om de waarheid heen en vertelt eerlijk over alle kwaaltjes maar ook over de twijfels.

Wat mij aantrekt aan dit boek is dat Claudia het taboe doorbreekt! We zijn niet allemaal geboren als oermoeder. En dat hoeft ook niet. Het moederschap is een van de mooiste ervaringen die er zijn. Het vraagt echter ook veel van je: dreinende kinderen die niet willen slapen of ongelukjes veroorzaken. Hoe blijf je daar rustig bij? Het moederschap heeft veel in zich dat verband houdt met een aantal spirituele lessen: het effect van aanwezigheid in het moment, het belang van aandacht, de noodzaak van mededogen, het belang van lichamelijk contact en het leren zien van het waardevolle van de dingen om je heen.

In Mindfulness voor moeders maakt Denise Roy je bewust van jouw handelingen en gedachten in je drukke leven als moeder. Ze laat zien dat het er bij het moederschap niet om gaat te streven naar perfectie of het altijd leuk vinden. Mindfulness, compassie en dankbaarheid kunnen je helpen om zulke gedachten los te laten. Eenvoudige meditatieoefeningen maken je geest vrij en leren je aandacht trainen. Zo kun je leren leven in het moment, waardoor je nog meer van het moederschap kunt genieten.Hoe kan het dat hoogsensitieve personen informatie zo anders opmerken, verwerken en intenser reageren? Waarom ervaren ze vaak stress en sociale afwijzing?

Lees over hoe het hoogsensitieve brein werkt en hoe jij hoogsensitiviteit in kunt zetten als kracht. Hormonen zijn een feit in ons leven. Als vrouwen kunnen we erdoor worden geregeerd. De ene dag voel je je on top of the world en de andere dag ben je down, depri en heb je zin in chocolade.

Ik heb onlangs ontdekt hoeveel invloed voeding heeft op onze hormoon huishouding. Met een paar  simpele aanpassing in je voeding kun je een wereld van verschil maken in hoe je je voelt.